Polityka prywatności www.immergas.pl

 

Co znajdziesz w tym dokumencie?

Informacje o ochronie Twoich danych osobowych, w tym o Twoich prawach.

Politykę podzieliliśmy na trzy części:

  1. wyjaśnienie pojęć używanych w Polityce, informacje o naszych danych kontaktowych i o Twoich prawach;

  2. szczegółowe informacje o przetwarzaniu Twoich danych osobowych; informacje podaliśmy odrębnie dla każdego kanału kontaktu, który jest dostępny w naszym Serwisie,

  3. informacje o plikach cookies.

 

Spis treści

    1. Administrator 2
    2. Pojęcia używane w Polityce prywatności2
    3. Zabezpieczenie danych osobowych2
    4. Twoje prawa dotyczące danych osobowych2
    5. Prawo sprzeciwu2
    6. Skarga do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych3
    7. Anonimowość3
    8. Pytania do Polityki oraz miejsce jej opublikowania3
    1. Kontakt z nami poprzez formularz kontaktowy, e-mail lub numer telefonu3
    2. Rejestracja kotła4
    1. Czym są pliki cookies i po co je stosujemy6
    2. Rodzaje plików cookies6
    3. Jak usunąć pliki cookies6
    4. Wpływ zmiany ustawień przeglądarki na korzystanie z Serwisu6
    5. Zewnętrzne pliki cookies7
    6. Profilowanie7

 

 

 

 

Część I – Postanowienia ogólne

 

§ 1

Administrator

  1. Administratorem Twoich danych osobowych jesteśmy My, czyli Immergas Polska Sp. z o.o., zarejestrowana w rejestrze przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 88187, NIP 729-176-74-82, o kapitale zakładowym 400 000 zł wpłaconym w całości. W dalszej części Polityki prywatności piszemy o sobie w pierwszej osobie lub określamy się jako „Administrator” lub „My”.

  2. Możesz skontaktować się z nami skontaktować:

    1. listownie: ul. Dostawcza 3a, 93-231 Łódź,

    2. e-mailem pod adresem: biuro@immergas.pl

 

§ 2

Pojęcia używane w Polityce prywatności

Jeżeli w dalszej części naszej Polityki prywatności zauważysz jedno z poniższych pojęć pisane wielką literą, to powinieneś je rozumieć zgodnie z poniższymi definicjami:

  1. Serwis” – serwis internetowy, którego główna strona znajduje się pod adresem www.immergas.pl,

  2. Polityka” – oznacza niniejszy dokument, czyli politykę prywatności, którą czytasz,

  3. RODO” - rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE. Tekst RODO znajdziesz tutaj.

 

§ 3

Zabezpieczenie danych osobowych

  1. Wszystkie dane osobowe, które podasz w Serwisie lub które zbierzemy na Twój temat w trakcie korzystania z Serwisu przetwarzamy jako Administrator zgodnie z RODO.

  2. Stosujemy wymagane aktualnymi przepisami o ochronie danych osobowych środki techniczne zapobiegające pozyskiwaniu i modyfikowaniu przez osoby nieuprawnione danych osobowych przesyłanych drogą elektroniczną, czyli w ramach naszego Serwisu.

 

§ 4

Twoje prawa dotyczące danych osobowych

  1. Przetwarzamy Twoje dane osobowe, dlatego:

    1. masz prawo dostępu do Twoich danych osobowych,

    2. możesz dokonywać ich sprostowania,

    3. możesz żądać usunięcia Twoich danych osobowych, gdy pozwala na to RODO,

    4. masz prawo ograniczenia przetwarzania, w zakresie określonym w RODO.

  1. W drugiej części Polityki, znajdziesz informacje o dodatkowych prawach. Przy niektórych formularzach, będziesz miał bowiem dodatkowe możliwości.

  2. Chcesz skorzystać z Twoich praw lub dowiedzieć się o nich więcej? Skontaktuj się z nami. Nasze dane kontaktowe znajdziesz w § 1 ust. 2 Polityki.

 

§ 5

Prawo sprzeciwu

  1. Po podaniu nam Twoich danych osobowych, możesz skorzystać z prawa do sprzeciwu. Masz je w dwóch sytuacjach, gdy przetwarzamy Twoje dane osobowe:

    1. na potrzeby marketingu bezpośredniego; takiego sprzeciwu nie musisz uzasadniać;

    2. na podstawie innych naszych prawnie uzasadnionych interesów; taki sprzeciw wymaga uzasadnienia Twoją szczególną sytuacją. Napisz nam dlaczego nie powinniśmy przetwarzać Twoich danych.

  1. Chcesz skorzystać z prawa sprzeciwu? Skontaktuj się z nami. Nasze dane kontaktowe znajdziesz w § 1 ust. 2 Polityki.

 

§ 6

Skarga do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych

Jeżeli uważasz, że przetwarzamy Twoje dane osobowe niezgodnie z prawem, to możesz wnieść skargę do organu nadzorczego. W Polsce jest nim Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Tutaj jest link do strony internetowej Prezesa.

 

§ 7

Anonimowość

Nie masz możliwości korzystania z usług udostępnionych w Serwisie w sposób anonimowy.

 

§ 8

Pytania do Polityki oraz miejsce jej opublikowania

  1. W przypadku pytań dotyczących Polityki daj nam znać. Nasze dane kontaktowe znajdziesz w § 1 ust. 2 Polityki.

  2. Polityka znajduje się na stronie www. Immergas.pl oraz w naszej siedzibie.

 

 

Część II – informacje związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w poszczególnych formularzach i w trakcie kontaktu z nami

 

§ 9

Kontakt z nami poprzez e-mail lub numer telefonu

Jeżeli korzystasz z tych możliwości w naszym Serwisie, zwróć uwagę na następujące sprawy:

  1. Po co nam Twoje dane, czyli w jakim celu je przetwarzamy?

  1. udzielenia odpowiedzi na Twoją wiadomość i rozwiązania przedstawionej przez Ciebie sprawy,

  2. marketingowym polegającym na promowaniu towarów i usług Administratora, a także prezentowaniu ofert handlowych, programów lojalnościowych i akcji promocyjnych,

  3. marketingowym polegającym na promowaniu towarów i usług Administratora, a także prezentowaniu ofert handlowych, programów lojalnościowych i akcji promocyjnych, poprzez wysyłanie do Ciebie informacji marketingowych za pomocą wiadomości e-mail lub w formie SMS na Twój numer telefonu, lub w trakcie rozmów telefonicznych z Tobą.

 

  1. Jakie masz prawa?

Opisaliśmy je w § 4, 5 i 6 Polityki.

 

  1. Czy musisz podawać nam swoje dane?

Jest to dobrowolne. Bez podania Twoich danych kontaktowych możemy nie być w stanie rozwiązać przedstawionej przez Ciebie sprawy, a także kierować wobec Ciebie działań marketingowych.

 

  1. Na jakiej podstawie prawnej przetwarzamy Twoje dane?

      1. art. 6 ust. 1 lit. f RODO, czyli nasz prawnie uzasadniony interes,

      2. jeżeli wyrazisz zgodę na otrzymywanie komunikatów marketingowych na Twój adres e-mail, numer telefonu lub w trakcie rozmów telefonicznych to podstawą prawną będzie także art. 10 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną oraz art. 172 ustawy Prawo telekomunikacyjne. Pamiętaj, że zgodę możesz zawsze odwołać. Jeśli chcesz to zrobić, skontaktuj się z nami.

 

      1. Co jest naszym prawnie uzasadnionym interesem?

Rozwiązanie przedstawionej przez Ciebie sprawy, udzielenie odpowiedzi na Twoją wiadomość oraz prowadzenie naszego marketingu, który opisaliśmy w punkcie a.2) tego paragrafu.

 

      1. Komu przekażemy Twoje dane?

      1. Dostawcom narzędzi do analityki ruchu oraz dostawcom narzędzi do prowadzenia marketingu w Serwisie oraz wysyłania wiadomości e-mail w serwisie,

      2. Podmiotom obsługującym call center,

      3. Podmiotom zajmującym się hostingiem (przechowywaniem) Serwisu lub danych osobowych dla nas,

      4. W uzasadnionych przypadkach także operatorom pocztowym lub kurierom.

 

  1. Jak długo będziemy przetwarzać Twoje dane?
    Przez czas:

    1. potrzebny na rozwiązanie przedstawionej przez Ciebie sprawy. W zależności od jej rodzaju również przez czas potrzebny na wykazanie, że ją rozwiązaliśmy, czyli przez czas przedawnienia roszczeń,

    2. prowadzenia działań marketingowych przez, w tym polegających na wysyłaniu smsów marketingowych, a także wykonywania połączeń telefonicznych w tych celach albo do czasu wyrażenia przez Ciebie sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania danych w celach marketingowych, albo odwołania zgody na wysyłanie wiadomości na Twój adres e-mail lub numer telefonu, lub wykonywania na ten numer połączeń głosowych w celach marketingowych. Odwołanie przez Ciebie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania przed wycofaniem zgody.

    3. Czy Twoje dane osobowe przekażemy poza Europejski Obszar Gospodarczy?

Tak, z uwagi na wykorzystywane narzędzia i systemy IT. W takich przypadkach dane przekazywane są do państwa trzeciego na podstawie decyzji Komisji Europejskiej stwierdzającej odpowiedni poziom ochrony (np. USA (np. USA na podstawie Decyzji Wykonawczej Komisji Europejskiej z dnia 12.07.2016 r. wprowadzającej Tarczę Prywatności (tzw. Privacy Shield), a w przypadku braku jego stwierdzenia, zgodnie z wymogami prawnymi, stosowane są odpowiednie zabezpieczenia w celu stworzenia właściwego poziomu ochrony danych – należą do nich w szczególności standardowe klauzule umowne UE. W każdej chwili mają Państwo możliwość zasięgnięcia dalszych informacji i otrzymania kopii odpowiednich zabezpieczeń.

 

§ 10

Rejestracja kotła

Jeżeli korzystasz z tych możliwości w naszym Serwisie, zwróć uwagę na następujące sprawy:

      1. Po co nam Twoje dane, czyli w jakim celu je przetwarzamy?

        1. wykonania umowy o założenie i prowadzenie konta w Serwisie oraz wykonanie umowy o przedłużenie gwarancji,

        2. marketingowym polegającym na promowaniu towarów i usług Administratora, a także prezentowaniu ofert handlowych, programów lojalnościowych i akcji promocyjnych,

        3. marketingowym polegającym na promowaniu towarów i usług Administratora, a także prezentowaniu ofert handlowych, programów lojalnościowych i akcji promocyjnych, poprzez wysyłanie do Ciebie informacji marketingowych za pomocą wiadomości e-mail lub w formie SMS na Twój numer telefonu, lub w trakcie rozmów telefonicznych z Tobą.

 

      1. Jakie masz prawa?

Opisaliśmy je w § 4, 5 i 6 Polityki. Możesz skorzystać także z prawa do przenoszenia Twoich danych osobowych na warunkach określonych w RODO.

 

      1. Czy musisz podawać nam swoje dane?

Jest to dobrowolne. Bez podania Twoich danych kontaktowych możemy nie być w stanie założyć konta kotła, a także kierować wobec Ciebie działań marketingowych.

 

      1. Na jakiej podstawie prawnej przetwarzamy Twoje dane?

        1. art. 6 ust. 1 lit. b oraz f RODO, czyli wykonanie umowy, którą z Tobą zawieramy oraz nasz prawnie uzasadniony interes,

        2. jeżeli wyrazisz zgodę na otrzymywanie komunikatów marketingowych na Twój adres e-mail, numer telefonu lub w trakcie rozmów telefonicznych to podstawą prawną będzie także art. 10 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną oraz art. 172 ustawy Prawo telekomunikacyjne. Pamiętaj, że zgodę możesz zawsze odwołać. Jeśli chcesz to zrobić, skontaktuj się z nami.

 

      1. Co jest naszym prawnie uzasadnionym interesem?

Prowadzenie naszego marketingu, który opisaliśmy w punkcie a.2) tego paragrafu.

 

      1. Komu przekażemy Twoje dane?

        1. Dostawcom narzędzi do analityki ruchu oraz dostawcom narzędzi do prowadzenia marketingu w Serwisie oraz wysyłania wiadomości e-mail w serwisie,

        2. Podmiotom zajmującym się hostingiem (przechowywaniem) Serwisu lub danych osobowych dla nas,

        3. W uzasadnionych przypadkach także operatorom pocztowym lub kurierom.

 

      1. Jak długo będziemy przetwarzać Twoje dane?
        Przez czas:

        1. trwania umowy o założenie konta w Serwisie i przedłużonej gwarancji oraz czas niezbędny do wykazania, że wykonaliśmy ją prawidłowo. Czas ten odpowiada długości terminu przedawnienia roszczeń,

        2. prowadzenia działań marketingowych przez, w tym polegających na wysyłaniu smsów marketingowych, a także wykonywania połączeń telefonicznych w tych celach albo do czasu wyrażenia przez Ciebie sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania danych w celach marketingowych, albo odwołania zgody na wysyłanie wiadomości na Twój adres e-mail lub numer telefonu, lub wykonywania na ten numer połączeń głosowych w celach marketingowych. Odwołanie przez Ciebie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania przed wycofaniem zgody.

 

      1. Czy Twoje dane osobowe przekażemy poza Europejski Obszar Gospodarczy?

Tak, z uwagi na wykorzystywane narzędzia i systemy IT. W takich przypadkach dane przekazywane są do państwa trzeciego na podstawie decyzji Komisji Europejskiej stwierdzającej odpowiedni poziom ochrony (np. USA na podstawie Decyzji Wykonawczej Komisji Europejskiej z dnia 12.07.2016 r. wprowadzającej Tarczę Prywatności (tzw. Privacy Shield), a w przypadku braku jego stwierdzenia, zgodnie z wymogami prawnymi, stosowane są odpowiednie zabezpieczenia w celu stworzenia właściwego poziomu ochrony danych – należą do nich w szczególności standardowe klauzule umowne UE. W każdej chwili mają Państwo możliwość zasięgnięcia dalszych informacji i otrzymania kopii odpowiednich zabezpieczeń.

 

Część III – informacje o plikach cookies

 

§ 10

Czym są pliki cookies i po co je stosujemy

      1. W Serwisie stosujemy pliki cookies, czyli niewielkie informacje tekstowe, przechowywane na Twoim urządzeniu końcowym (np. komputerze, tablecie, smartfonie). Cookies mogą być odczytywane przez Serwis. Chcesz dowiedzieć się więcej o plikach cookies? Zajrzyj na Wikipedię pod ten link.

      2. Przechowujemy pliki cookies na Twoim komputerze, telefonie lub tablecie, a następnie uzyskujemy dostęp do informacji w nich zawartych w celach:

        1. marketingowych polegających na zbieraniu informacji o tym, jakie działania podejmowałeś w Serwisie; dzięki temu dopasowujemy jego treść do Twoich zainteresowań i potrzeb, przykładowo generujemy dla Ciebie spersonalizowane treści; dopasowujemy również reklamy wyświetlane Ci na innych serwisach do tego co oglądałeś w naszym Serwisie i do Twoich zainteresowań, przykładowo możemy na serwisie informacyjnym wyświetlić Ci reklamę z promocją towaru, który oglądałeś w naszym Serwisie,

        2. obsługi liczników odwiedzin, korzystania z sond, zapamiętywania wybranej wersji językowej,

        3. statystycznych, w szczególności umożliwienia przeanalizowania sposobu, w jaki korzystasz z Serwisu.

 

§ 11

Rodzaje plików cookies

W Serwisie znajduje się kilka rodzajów plików cookies:

        1. sesyjne, które pozostają w pamięci Twojej przeglądarki internetowej do czasu jej wyłączenia,

        2. stałe, które pozostają w pamięci Twojej przeglądarki internetowej, dopóki ich nie skasujesz,

        3. zewnętrzne, pochodzą od dostawców narzędzi do analityki w naszym Serwisie.

 

§ 12

Jak usunąć pliki cookies

        1. Możesz tak skonfigurować swoją przeglądarkę internetową, by uniemożliwia przechowywanie plików cookies na Twoim komputerze, telefonie lub tablecie.

        2. Pliki cookies możesz usunąć po ich zapisaniu przez nas. W tym celu możesz skorzystać z: odpowiednich funkcji przeglądarki internetowej, programów służących w tym celu lub odpowiednich narzędzi dostępnych w ramach Twojego systemu operacyjnego.

        3. Pod tymi linkami znajdziesz informacje o sposobach usunięcia cookies w najpopularniejszych przeglądarkach internetowych:

          1. Firefox: http://support.mozilla.org/pl/kb/usuwanie-ciasteczek,

          2. Opera: http://help.opera.com/Linux/9.60/pl/cookies.html,

          3. Internet Explorer: http://support.microsoft.com/kb/278835/pl,

          4. Chrome: http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=pl&answer=95647

          5. Safari: http://support.apple.com/kb/HT1677?viewlocale=pl_PL

 

§ 13

Wpływ zmiany ustawień przeglądarki na korzystanie z Serwisu

Zmiana konfiguracji Twojej przeglądarki internetowej na taką, która uniemożliwia lub ogranicza przechowywanie plików cookies może spowodować ograniczenia funkcjonalności Serwisu. Do podobnych skutków może prowadzić wykasowanie plików cookies w trakcie świadczenia usługi. Oznacza to, że niektóre z naszych usług nie będą dostępne bez plików cookies.

 

§ 14

Zewnętrzne pliki cookies

        1. Pliki cookies zamieszczane w Twoim komputerze, telefonie lub tablecie mogą pochodzić od innych usługodawców.

        2. Korzystamy z usług/narzędzi:

          1. dostarczanych przez Google LLC. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA) w postaci:

            1. Google Analytics - usługi te pomagają nam analizować ruch w Serwisie. Na ich podstawie uzyskujemy statystyki pokazujące, jak Ty i pozostali użytkownicy korzystacie z Serwisu. Działanie Google Analytics możesz zablokować. W tym celu zainstaluj ten dodatek do przeglądarki udostępniany przez firmę Google dostępny tutaj: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=pl.

            2. Google AdWords służących do remarketingu.
              W ramach mechanizmu do zarządzania ustawieniami plików cookies masz możliwość zadecydowania, czy będziemy mogli w Twoim przypadku korzystać z Google AdWords, czy nie;

            3. Google AdSense ponieważ należymy do sieci reklamowej Google.
              W ramach mechanizmu do zarządzania ustawieniami plików cookies masz możliwość zadecydowania, czy będziemy mogli w Twoim przypadku korzystać z personalizowanych reklam Google AdSense, czy nie;

          1. marketingowych, takich jak Facebook Pixel, by kierować do Ciebie reklamy. Wiążę się to z wykorzystywaniem plików cookies firmy Facebook Inc. W ramach ustawień plików cookies możesz zadecydować, czy wyrażasz zgodę na korzystanie przez nas w Twoim przypadku z Pixela Facebooka, czy nie;

          2. zapewniamy możliwość korzystania z funkcji społecznościowych, takich jak udostępnianie treści w serwisach społecznościowych oraz subskrypcja profilu społecznościowego. Korzystanie z tych funkcji wiąże się z wykorzystywaniem plików cookies administratorów serwisów społecznościowych, takich jak Facebook, Instagram, YouTube, Google+;

          3. osadzamy na stronie nagrania wideo z serwisu YouTube. Gdy odtwarzasz takie nagrania, wykorzystywane są pliki cookies firmy Google LLC dotyczące usługi YouTube.

        1. W związku z korzystaniem z narzędzi opisanych w pkt 2 powyżej Twoje dane osobowe trafiają do Stanów Zjednoczonych na podstawie Decyzji Wykonawczej Komisji Europejskiej z dnia 12.07.2016 r. wprowadzającej Tarczę Prywatności (tzw. Privacy Shield). Dane przekażemy tylko do podmiotów certyfikowanych w ramach tej decyzji, co zobowiązuje je do właściwego zabezpieczenia danych osobowych.